Wandelen in de Hoge en Lage Tatra

Het beste van de Tatras, dat beleef je buiten te midden van de natuur. Of je nu een ervaren wandelaar bent of gewoon iemand die houdt van de bergen. Hier zorgen goed bewegwijzerde wandelpaden en moderne kabelliften ervoor dat iedereen van het hart van de bergen kan genieten. Telkens in een prachtige omgeving en met adembenemende uitzichten. Wij inspireren je graag met enkel leuke wandelgebieden in de Hoge en Lage Tatra.

wandelen hoge-tatras

Hoge Tatra – Tatranská Lomnica

Met de kabelbaan van Tatranská Lomnica ga je naar Skalnaté pleso op 1.754m hoogte. Daar kan je een wandeling maken van het Skalnaté Pleso observatorium op het bergpad Tatranská Magistrála tot het uitkijkpunt Huncovská vyhliadka (1.800m). Het pad loopt verder over de top van Huncovksy naar het berghuisje „Brnčalova chata”. Onderweg kom je langs de top van de Sedlo Pod Svišťovkou, met zijn 2023m het hoogste punt van de Tatranská Magistrála, een wandelpad van in totaal 68km lang die loopt van de Westelijke Tatra door de Hoge Tatra tot Belianska Tatra in het noordoosten. Het hele traject afwandelen is goed te doen aangezien alles goed bewegwijzerd is. Avontuur heb je genoeg onderweg met op bepaalde punten ook kettingen om je aan vast te klampen.

Hoge Tatra – Starý Smokovec

In Starý Smokovec (1.033m) ga je te voet of met de kabelbaan naar Hrebienok (1.285m). Daar kan je een mooie wandeling maken naar Sliezsy Dom (1670m) een voormalig bergchalet dat vandaag ongevormd werd tot 4-sterren hotel. Hier vind je het meer Velické pleso. Je kan er een prachtige luswandeling maken rond het meer van ongeveer 11,5km. In de Hoge en Lage Tatra heb je tal van deze bergmeren die telkens anders kleuren van helderblauw naar donkergroen.

Oostelijke witte of Belianske Tatra – Tatranská Javorina

Vanuit Tatranská Javorina (1.018m) wandel je naar het presidentieel kasteel ‘Chateau Hohenhohe. Je kan er ook de Belianska grot bezoeken of verder wandelen naar Bachledka voor een wandeltocht door de toppen van de bomen. Daar zit je in het midden van het Krkonoše Nationaal Park. Vanuit de boomtoppen heb je een ongelofelijk zicht op de omgeving en kan vanuit de hoogte de Belianske Tatra bewonderen.

Lage Tatra – Chopok/Poludnica

Vanuit het skistation Jasná (1.112m) neem je de kabelbaan naar de 2de hoogste bergtop van de Lage Tatra, Chopok op 2.024m hoogte. Vanuit Chopok wandel je langs de bergkam naar de hoogste top van de Lage Tatra, de Ďumbier (2.043m). Hier geniet je van het spectaculaire uitzicht. Je kan ook verder stappen naar de berghut van generaal M.R. een belangrijke figuur uit de geschiedenis van Tsjecho-Slowakije. Štefánik was eerste minister van Oorlog en heel veelzijdig als militair, piloot, meteoroloog en wiskundige. Op de terugweg naar Jasná wandel je door de wijde vallei van Široká dolina.

wandelen lage-tatras

Zie je jezelf al wandelen in de Hoge of Lage Tatra?

Heb je graag professionele begeleiding onderweg of zoek je extra tips? Of wil je dit als kant-en-klaar pakket boeken?
Aarzel dan niet om ons een mailtje te sturen op sales@enjoytatras.com. Wij helpen je met plezier verder.