Het beste van de Tatrabergen

Kom je voor het eerst naar de Tatrabergen en wil je van alles eens geproefd hebben? Of is je tijd eerder beperkt en kom je voor een korte vakantie? In 5 dagen kan je al de meest onvergetelijke plekken bezoeken die de bestemming te bieden heeft en genieten van tal van buitenactiviteiten, de lokale cultuur en levensstijl ontdekken en enkele beroemde Unesco-sites bezoeken. Hierbij vind je het beste van de Tatrabergen.

bergen_Belianske

Oostelijke (wit of Belianske) Tatras – Ždiar, Tatranská Kotlina en Bachledová

Bezoek de Belianska-grot in Tatranská Kotlina, de meest populaire grot in Slowakije, met spectaculaire, bizarre rotsachtige vormen en rijk aan calcietvullingen. Neem dan de moderne kabelbaan van Bachledova Valley naar de Bachledka Treetop Walk en geniet van het adembenemende uitzicht vanuit de toppen van de bomen op de Hoge en Oostelijke Tatra, Spiššká Magura en het Pieniny Nationaal Park. Sluit de dag af met een bezoek aan het authentieke dorp Ždiar gekend om zijn levende folklore.

Hoge Tatra Hoogtepunten – Tatranská Lomnica, Starý Smokovec en Štrbské Pleso

Begin de dag met een kabelbaanrit van Tatranská Lomnica naar het bergmeer Skalnaté pleso. Wandel 2 uur vanaf Skalnaté pleso op het iconische bergpad Tatranská magistrála waar je de Cold Creek Watervallen, de berghutten Zamkovského chata, Rainerova chata en Bilikova chata bezoekt en pauzeer in Hrebienok. Loop naar het dorp Starý Smokovec. Ga ’s middags naar Štrbské pleso, de hoogste nederzetting van de Tatra en geniet van een wandeling rond het populaire meer.

bergen_Hoge-Tatra
bergen Pieniny

Pieniny Nationaal Park – Dunajec rivier en Lesnica

Bezoek het Pieniny Nationaal Park en vaar met een houten vlot op de Dunajec rivier, die een natuurlijke grens vormt tussen Slowakije en Polen. Geniet van de ongerepte natuur, lunch in Lesnica en fiets terug langs de rivier. Maak een stop in Nestville Park en probeer er de beste Slowaakse whisky.

Spiš regio – Dobšinská-ijsgrot, Dedinky, Spiš-kasteel en Levoča

Bezoek in één dag drie Unesco Werelderfgoed sites. Ga naar een van de meest populaire plekken van Slowakije – bezoek de beroemde Dobšinská-ijsgrot (Unesco Werelderfgoed), maak een wandeling rond het meer in Dedinky in het hart van het Slowaakse paradijs. Bezoek een van de grootste middeleeuwse kasteelcomplexen van Centraal-Europa – het Spiš-kasteel (Unesco Werelderfgoed) en sluit de dag af in het pittoreske stadje Levoča. Daar bezoek je de beroemde St. Jacobskerk met zijn houten altaar (Unesco Werelderfgoed).

bergen_Spiš

Zie je jezelf al genieten van het beste van de Tatras?

Heb je graag professionele begeleiding onderweg of zoek je extra tips? Of wil je dit als kant-en-klaar pakket boeken?
Aarzel dan niet om ons een mailtje te sturen op sales@enjoytatras.com. Wij helpen je met plezier verder.