Familievakanties in Liptov en de Tatras

Verveling is een onbekend begrip in het Tatra-gebergte. De regio wordt beschouwd als de groene speeltuin van Slowakije. Het is dan ook de perfecte plek om onvergetelijke, leuke en gezonde familievakanties door te brengen. Een familievakantie in de Tatra is vooral een tijd vol actie doorgebracht in de frisse lucht, in een prachtige omgeving. Maar het is ook spelen in het water van het Liptovska Mara Stuwmeer, aquaparken met thermaal bronwater, het ontdekken van de ondergrondse schoonheid van mysterieuze grotten, unieke cultuur en folklore en het observeren van dieren in hun natuurlijke habitat. Welkom met je familie in Liptov en de Tatraregio.

familievakanties_hoge-tatra

Hoge Tatra – Tatranská Lomnica en Starý Smokovec

Begin de dag met een kabelbaanrit van Tatranská Lomnica naar het bergmeer Skalnaté pleso. Nadat je hebt genoten van de buitenspeeltuin met een spectaculair uitzicht op de Lomnicky-piek en de vallei, wandel je 2 uur vanaf Skalnaté pleso op het iconische Tatranská magistrála bergpad. Daar kom je langs de Cold Creek Watervallen en de berghutten Zamkovského chata, Rainerova chata en Bilikova chata. Stap naar beneden of neem de kabelbaan naar het dorp Starý Smokovec. Bezoek Tricklandia in Starý Smokovec, een unieke attractie vol optische illusies.

Hoge Tatra – Starý Smokovec

In Starý Smokovec (1.033m) ga je te voet of met de kabelbaan naar Hrebienok (1.285m). Daar kan je een mooie wandeling maken naar Sliezsy Dom (1670m) een voormalig bergchalet dat vandaag ongevormd werd tot 4-sterren hotel. Hier vind je het meer Velické pleso. Je kan er een prachtige luswandeling maken rond het meer van ongeveer 11,5km. In de Hoge en Lage Tatra heb je tal van deze bergmeren die telkens anders kleuren van helderblauw naar donkergroen.

Hoge Tatra – Štrbské pleso

Štrbské pleso is een must tijdens je bezoek aan de Tatras. Het is het hoogst gelegen dorp van de Hoge Tatra op 1.346m. Van hier maak je wandelingen rond het beroemde meer of ga je naar de berg van Popradské pleso (1.494m). Zorg dat je je camera bij hebt voor ongelofelijk mooie foto’s en uitzichten. Van hieruit kan je verder wandelen naar de top van Ostrva berg (1.984m) of trek naar de iconische berghut Chata pod Rysmi (2.250m), de hoogste chalet in de Hoge Tatra.

Liptov regio – Chopok Peak, Liptovská Mara Water Dam

Het is tijd om het mooie landschap van de Lage Tatra te ontdekken. Neem de moderne kabelbanen naar de Chopok-piek, de op één na hoogste top van de Lage Tatra en loop over de bergkam om te genieten van een prachtig panoramisch uitzicht. Ga dan naar de Liptovská Mara stuwmeer en probeer al het waterplezier uit: catamaranzeilen, leuke wateractiviteiten en de speeltuin in Marina Liptov. Mis daarbij zeker geen korte stop in het kleine stadje Liptovský Mikuláš.

familievakanties_Liptov

Zie je jezelf al met familie op vakantie in de Hoge of Lage Tatra?

Heb je graag professionele begeleiding onderweg of zoek je extra tips? Of wil je dit als kant-en-klaar pakket boeken?
Aarzel dan niet om ons een mailtje te sturen op sales@enjoytatras.com. Wij helpen je met plezier verder.