Hoe reis je naar de Tatrabergen?

De Hoge en Lage Tatra in het hart van Slowakije

De Hoge en Lage Tatra liggen in het Noorden van Slowakije. Een bestemming gekenmerkt door een bergketen die de natuurlijke grens met Polen vormt. De regio bevindt zich op ongeveer 1.300km van België en Nederland. Wil je ons komen bezoeken? Dat kan zowel met het vliegtuig als de wagen.

tatras praktische info kaart

Met het vliegtuig uit Nederland

Van Amsterdam of Eindhoven vlieg je naar Krakau in Polen of naar Bratislava, de hoofdstad van Slowakije. Vanuit Krakau rijd je tussen de 140 à 170km tot de Hoge of Lage Tatra. Je doet er ongeveer 2,5u over. Van Bratislava tot de Lage Tatra reken je ongeveer 3u rijden over 290km.

Met het vliegtuig uit België

Van Brussel of Charleroi vlieg je naar Krakau in Polen of naar Bratislava, de hoofdstad van Slowakije. Vanuit Krakau rijd je tussen de 140 à 170km tot de Hoge of Lage Tatra. Je doet er ongeveer 2,5u over. Van Bratislava tot de Lage Tatra reken je ongeveer 3u rijden over 290km.

tatras vliegtuig belgie nederland

Met de wagen vanuit België of Nederland

De eigen wagen is natuurlijk ook altijd een optie. Het is ongeveer 1.300km rijden en met een tussenstop is het goed te doen. Je doet er in totaal ongeveer 14u over. Je rijdt het makkelijkst over Duitsland en Tsjechië. Kom je met de auto? Vergeet dan je wegenvignet niet!

tatras auto belgie nederland

Algemene reisinformatie

Om de Hoge en Lage Tatra te bezoeken heb je dus een aantal opties met het vliegtuig of de wagen uit het eigen land. Ook de trein is een mogelijkheid al is de reistijd over het spoor vrij lang.

 

Kom je met de eigen wagen? Vergeet dan je wegenvignet niet. Dat kan je op voorhand online aanvragen en kost tussen de 10 Euro (voor een week) en de 14 euro (voor een maand. Het is online en via een app te koop, evenals in benzinestations en grensovergangen. Bij de aankoop moet je de nummerplaat, het type voertuig en het land van oorsprong meedelen. Voor aanhangwagens moet een extra vignet op de voorruit aangebracht worden.

 

Voor meer praktische informatie over jouw reis naar de Tatrabergen verwijzen we ook naar de website van de Slowaakse Nationale Dienst voor Toerisme. Die kan je hier raadplegen.

Nieuwigheden en tips

Uit de Hoge en Lage Tatra, het hart van Slowakije